Zelensky nuk heq dorë nga Krimea: Duhet t’i marrim të gjitha territoret tona

0 123

Presidenti i Ukrainës ka theksuar se Rusia duhet të largohet nga gjithë territori i

Zelensky dëshiron të rimarrë territorin e pushtuar fillimisht nga Rusia në 2014, Krimenë e aneksuar, së bashku me pjesë të rajoneve lindore të Luhansk dhe Donetsk (të cilat kanë qenë pjesërisht nën sundimin e separatistëve pro-rusë).

“Ne duhet t’i kthejmë të gjitha tokat… sepse besoj se fusha e betejës është rruga kur nuk ka diplomaci. Nëse nuk mund ta marrim plotësisht tokën tonë, lufta thjesht është e ngrirë. Është çështje kohe para se të rifillojë”, tha Zelensky për Financial Times.

Ai gjithashtu pranoi se fati i Krimesë po ngrihet në axhendën ndërkombëtare.

“Unë e kuptoj se të gjithë janë të hutuar nga situata dhe çfarë do të ndodhë me Krimenë. Nëse dikush është i gatshëm të na ofrojë një rrugë për de-okupimin e Krimesë me mjete joushtarake, unë do të jem vetëm në favor”, tha ai.

“Nëse zgjidhja nuk përfshin de-okupimin dhe Krimea është pjesë e Federatës Ruse, askush nuk duhet të humbasë kohën e tij për këtë. Është humbje kohe”, tha Zelensky.

Leave A Reply

Your email address will not be published.