Të gjithë “i vërsulen” Facebook për censurën e reklamave politike, Zuckeberg duket se ka gati një zgjidhje të re

0 357

Facebook është platforma më e madhe e reklamave në botë, me fuqinë për të arritur direkt mbi 2 miliardë përdorues. Kjo është arsyeja pse vendimi i kompanisë për të mos kontrolluar reklamat politike, edhe kur ato përmbajnë fakte të pavërteta, ka qenë shumë i diskutueshëm.

Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë, Mark Zuckerberg, ka mbetur i palëkundur në argumentin e tij se reklamimi politik është ekuivalent me fjalimin politik. Kohët e fundit, Zuckerberg tha në një intervistë për CBS, “Në një demokraci është me të vërtetë e rëndësishme që njerëzit të mund të shohin vetë se çfarë thonë politikanët në mënyrë që ata të mund të gjykojnë vetë. Unë nuk mendoj se një kompani private duhet të censurojë politikanët ose lajmet “.

Por, një raport i ri nga Washington Post zbulon se Facebook po shqyrton disa ndryshime të mëdha strukturore se si i tregon reklamat politike.

Konkretisht, Facebook po shqyrton një etiketë në reklamat politike që tregon se ato nuk janë kontrolluar nga faktet.

Diskutimet brenda Facebook duket se po vazhdojnë, dhe raporti thotë se një larmi idesh janë hedhur pasi gjigandi i mediave sociale zhvillon diskutime të vazhdueshme me zyrtarë nga të dy partitë kryesore politike amerikane, Republikane dhe Demokratike.

Përtej reklamave të drejtpërdrejta të etiketimit si të mos kontrolluara nga faktet, kompania gjithashtu raportohet se po konsideron vendosjen e një sërë kufijve në fushatat e reklamave politike – nga kufizimet në numrin e përgjithshëm të reklamave të ekzekutuara deri në kufizimet në shënjestrimin e reklamave.

Facebook mbetet ende për të njoftuar ndonjë ndryshim zyrtar në politikën e saj reklamuese politike.

Geri Kolgega / SCAN 

Leave A Reply

Your email address will not be published.