Shteti që ende tregton qen, mace në tregje (Kujdes! Pamje të rënda)

0 453

Edhe pse hipotezat për Covid-19 vijë nga tregjet ku tregtohet mishi i maceve, lakuriqëve të natës etj, pra nga një treg në Wuhan të Kinës, sot ka ende tregjeve të tilla të hapura. Qen, mace dhe lloje të tjera kafshësh vijojnë të shiten në një prej tregjeve më të famshme të mishit në veri të Indonezisë. “Tomohon Extreme Market” është tregu ku mund të gjesh lloje të ndryshme kafshësh, të cilat shikohen si burime të mundshme infeksioni, për shkak të trajtimit që i bëhet. Muajt e fundit, shkencëtarët janë shprehur se nga një treg i këtij lloji, shpërtheu koronavirusi, në Wuhan të Kinës. Tregtari i lakuriqëve të natës, Stenly Timbuleng, i cili operon në “Tomohon” të Indonezisë, u shpreh se: “shes 50-60 lakuriqë nate në ditë, siç kam bërë gjithmonë. Madje në ditë festash, shes edhe 600 lakuriqë”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.