Hiqni dorë nga këto 5 zakone toksike, nëse doni të jetoni mirë!

0 11

Disa zakone po na e bëjnë jetën më të vështirë. Ndaj është mirë që të heqim dorë prej tyre. Sipas ekspertëve, këto 4 zakonte toksike duhet t’i braktisini në mënyrë që të keni një jetesë më të mirë.

1- Gjëja e parë që bëni në mëngjes kontrolloni telefonin! Mos e bëni më. Në vend të kësaj, sapo zgjoheni shfrytëzojeni atë moment që do rrinit në telefon për të reflektuar, ose menduar çfarë do të bëni gjatë ditës!

2- Mospirja mjaftueshëm ujë. E dini që uji është elementi me i rëndësishëm për trupin? E dini. Por ju s’po i jepni trupit aq ujë sa i nevojitet për të funksionuar siç duhet. Bëni mirë që tani e tutje të pini sa më shumë ujë.

3- Mos tentoni të ndryshoni gjërat që tashmë kanë dalë jashtë kontrollit për ju!

4- Mos e krahasoni veten me të tjerët. Përveç se futeni në depresion kur thoni që unë s’jam aq i/e mirë sa ai/ajo, jo krijoni një shprehi dhe nënvlerësimi ndaj vetes do t’ju prishë çdo gjë!

5- Mos lejoni që e kaluara të diktojë të tashmen apo të ardhmen tuaj!

Leave A Reply

Your email address will not be published.