Pushime të reja nga puna në Twitter, Elon Musk largon 10% të stafit

0 778

Twitter ka pushuar nga puna të paktën 200 punonjës, ose rreth 10% të fuqisë së tij aktuale të punës, raportoi New York Times.

Pushimet përfshinin menaxherët e projektit, analistët e të dhënave dhe inxhinierët përgjegjës për mësimin e makinerive dhe besueshmërinë e shërbimit, sipas gazetës, e cila citoi burime të informuara.

Twitter kishte rreth 2300 punonjës muajin e kaluar, sipas Musk.

Pushimet e reja pasojnë një valë fillestare të shkurtimeve masive të vendeve të punës në kompani, e cila kishte arritur në 3,700, pasi Musk, i cili bleu faqen e rrjeteve sociale për 44 miliardë dollarë vitin e kaluar, ndërmori hapa për të ulur kostot operative.

Elon Musk tha në nëntor se Twitter po përballej me një rënie të madhe të të ardhurave pasi reklamuesit shkurtuan shpenzimet për shkak të shqetësimeve për mungesën e kontrollit mbi përmbajtjen.

Twitter kohët e fundit filloi të ndajë të ardhurat nga reklamat me disa nga krijuesit e përmbajtjes në platformë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.