Hakerat e huaj po përpiqen të vjedhin gjithçka mbi Covid-19

0 338

Administrata Trump po e drejton gishtin nga Kina lidhur me përpjekjet për të vjedhur hulumtimet rreth Covid-19, pasi zyrtarët po paralajmërojnë se kanë parë një valë në rritje të sulmeve kibernetike ndaj agjencive qeveritare amerikane dhe institucioneve mjekësore që udhëheqin reagimin pandemik nga disa shtete e grupe kriminale.

Spitalet, laboratorët hulumtues, ofruesit e kujdesit shëndetësor dhe kompanitë farmaceutike janë goditur të gjitha, thonë zyrtarët duke shtuar se dhe Departamenti i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore, i cili mbikëqyr Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve është goditur nga një rritje e grevave të përditshme. “Mund ta them me siguri se vetëm dy vende në botë mund ta godasin (Departamenti e Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore) në këtë mënyrë siç është goditur ai”,-tha për CNN një zyrtar i cili është në dijeni të sulmeve.

Pas një farë hezitimi për t’ia atribuar sulmet e gjera në të gjithë sektorin e mjekësisë ndonjë vendi specifik, qoftë për arsye politike apo mungesë sigurie, zyrtarët e lartë të sigurisë kombëtare kanë vendosur të veçojnë Kinën. Departamenti i Drejtësisë tani thotë se tani janë veçanërisht të shqetësuar nga sulmet e hakerave kinezë që shenjestrojnë spitalet dhe laboratorët amerikanë për të vjedhur rezultatin e hulumtimeve në lidhje me virusin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.