Burgu i torturave kthehet në kompleks luksoz banimi (FOTO)

0 370

Një ish-burg i sigurisë së lartë në rrethinat e Uashingtonit, i ndërtuar 91 vite më parë, ku torturoheshin të dënuarit, është transformuar në një kompleks rezidencial luksoz falë investimit të një kompanie ndërtimi.

Burgu i Lorton në Virginia u ndërtua si një qendër për punë të detyruar dhe më pas strehonte të dënuarit, të cilët torturoheshin dhe abuzoheshin përgjatë të ashtuquajturave “Netë terrori”.

Me kalimin e kohës ai u kthye në një nga burgjet më të dhunshëm dhe të mbipopulluar në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në vitin 2001 ai u mbyll dhe iu shit Fairfax County, e cila po i bën një shndërrim total duke i kthyer ndërtesat ekzistuese dhe zonën përreth në një kompleks luksoz ku pothuajse nuk mungon asnjë gjë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.