Blinken: Kina nuk mund të sillet me dy standarde për luftën në Ukrainë

0 1,383

Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara, Antony Blinken, tha se SHBA e kishte paralajmëruar Kinën për dhënien e mbështetjes materiale Rusisë, duke përfshirë shënjestrimin e individëve/kompanive kineze për shkelje të sanksioneve.

“Kina nuk mund të sillet në të dyja mënyrat kur bëhet fjalë për agresionin rus në Ukrainë. Nuk mund t’i parashtrosh këto propozime nga njëra anë, ndërsa në të vërtetë ushqesh flakët e zjarrit që Rusia ka ndezur nga ana tjetër”, tha Blinken gjatë një konference për shtyp në Astana, Kazakistan.

“Kështu që unë shpresoj që Kina do ta marrë shumë seriozisht atë që thamë, por jo vetëm atë që thamë, atë që thonë shumë vende të tjera në mbarë botën, dhe të përmbahet nga çdo konsideratë e mëtejshme”, shtoi ai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.