BE sanksione ndaj Shqipërisë, vizat rrezikojnë të hiqen de jure

0 422

Keqqeverisja e kryeministrit Rama, dhunimi i institucionëve nga Rilindja, futja dorë në Kushtetutë në mënyrë të njëanshme për qëllime kriminale si dhe sulmi ndaj ndërkombëtarëve ka sjellë një reagim të egër nga BE. Fillimisht ishte Gjermania e cila vuri kushte qeverisë shqiptare, më pas parlamenti europian dhe tani po kërcënohet për ndërprerjen e konferencës së parë BE-Shqipëri për kapitujt e negociatave.

Shkak i vetëm mbetet vetëm Edi Rama. I pangopur me pushtet, arrogant dhe sfidues ndaj ndërkombëtarëve që kanë ndihmuar Shqipërinë, por që i kërkojnë të zbatojë kushtet e parlamentit europian, tashmë kryeministri dhe Rilindja e kanë çuar vendin në buzën e një gremine të re; përplasje civile pasi zgjedhjet e lira janë kryesore që të ndërrohet pushteti.

Rilindja po bën të gjitha përpjekjet duke sfiduar shtetin ligjor dhe BE, që ti vjedhë në tavolinë zgjedhjet. Ndaj reagimi i BE dhe sidomos Gjermanisë do jetë spektakolar ndaj qeverisë Rama. Por do ta pësojnë dhe shqiptarët.

Deri tani rrezikohet konferenca e parë BE-Shqipëri, shqiptarëve nuk iu lejohet të hyjnë në BE për shkak të koronavirusit në rritje në Shqipëri, praktikisht vizat kanë rënë. De facto nuk ka viza për shqiptarët që të hyjnë më në BE. Nëse vazhdon kështu qeveria shqiptare me këto veprime antiligjore dhe antiBE, rrezikon që Bruksel vizat ti heqë edhe de jure për shqiptarët.

Leave A Reply

Your email address will not be published.