Asnjë pelegrin nuk është prekur nga Covid-19 gjatë Haxhit në Mekë

0 271

Ndyshe nga vitet e tjera 2020 ishte krejt ndryshe për besimtarët myslimanë që shkojnë në Mekë gjatë këtij muaji. Ministria e Shëndetësisë e Arabisë Saudite ka deklaruar se asnjë pelegrin që ka marrë pjesë në haxhillëkun e këtij viti nuk është infektuar me Covid-19 deri më tani. Mësohet se rituali mysliman, i cili nisi të martën dhe përfundon të dielën, zakonisht mbledh mbi dy milion njerëz, por me shpërthimin e koronavirusit, autoritetet saudite u detyruan t’ua ndalojnë haxhillëkun shtetasve të huaj këtë vit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.