50-vjeçarët e sotëm vuajnë nga ankthi e depresioni

0 285

Çrrregullimet e ankthit prekin të rinjtë, por një studim i ri nxjerr në dritë dhe një grupmoshë tjetër që preket. 50-vjeçarët e sotëm kanë një rrezik më të lartë të zhvillimit të një çrregullimi mendor krahasuar me ata më të vjetrit, të tilla si çrregullimet e ankthit dhe depresioni. Ky studim zbulon se midis tre grupeve të moshës (të lindur në 1970, 1946 dhe 1958), 20% e atyre të lindur në 1970, 19% e atyre të lindur në 1946 dhe 15% e atyre të lindur në 1958 kanë një mundësi të shtuar për të shfaqur simptoma të depresionit dhe ankthit në moshën 40-50.

Leave A Reply

Your email address will not be published.