Zbukurimet për festat, dekor në formë penisi në mes të Beogradit (FOTO)

0 317

Edhe pse Covid-19 kërkon distancim social, dritat e festave të fundvitit janë vendosur në qendrat kryesore të botës. Serbia ka vendosur zbukurimet për fundvit, dhe në mes të tyre janë të vendosura është edhe një një “objekt i çuditshëm” në formën e një organi mashkullor gjenital.

Dekori në formë penisi, i quajtur “Mbaje dritën” është vendosur në mes të Beogradit dhe para selisë së Kuvendit. Ai është 4 metra e lartë dhe i ndriçuar me rreth 1,500 lampa prej ari.

Artisti Andrej Josifovski, thotë se kjo është pasoja e të gjitha veprimeve që janë bërë nga njerëz të ndryshëm si prishja e monumenteve kulturore, prerja e pyjeve dhe ndotja e lumenjëve.

”E gjithë kjo u bë në frymën e veprimeve në shkallë të gjerë të ngritjes së monumenteve, burimeve, prerjes së pemëve, shkatërrimit të arkitekturës, ndotjes së lumenjve Lista është e gjatë, dhe kjo është kandidatura për kryetarin e vetëm të vërtetë të këtij qyteti”,-thotë ai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.