Të gjitha simptomat më të shpeshta për Covid-19, gripin dhe ftohjen

0 271

Për shkak të simptomave shpeshherë të ngjashme, mund të jetë e vështirë që ndonjëherë të bëhet dallimi mes gripit, Covidit dhe ftohjes. Megjithatë, disa simptoma janë specifike për njërën sëmundje. Në vijim gjeni një listë me përshkrime për secilën simptomë si edhe ato më të zakonshmet për infeksionet.

Simptoma: Temperaturë (37.8 gradë Celsius ose më e lartë)
Covid: Zakonisht
Ftohje: Rrallë
Grip: Zakonisht

Simptoma: Lodhje
Covid: Zakonisht
Ftohje: Ndonjëherë
Grip: Zakonisht

Simptoma: Kollë
Covid: Zakonisht (më së shumti e thatë)
Ftohje: Zakonisht (zakonisht e butë)
Grip: Zakonisht (zakonisht e thatë)

Simptoma: Humbje e shijes/nuhatjes
Covid: Zakonisht
Ftohje: Ndonjëherë
Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Tështima
Covid: Jo
Ftohje: Zakonisht
Grip: Jo

Simptoma: Dhimbje muskujsh
Covid: Ndonjëherë
Ftohje: Zakonisht
Grip: Zakonisht

Simptoma: Rrufë
Covid: Rrallë
Ftohje: Zakonisht
Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Fyt i thatë
Covid: Ndonjëherë
Ftohje: Zakonisht
Grip: Ndonjëherë

Simptoma: Diarre
Covid: Rrallë
Ftohje: Jo
Grip: Ndonjëherë (te fëmijët)

Simptoma: Dhimbje koke
Covid: Ndonjëherë
Ftohje: Rralle
Grip: Zakonisht

Simptoma: Gulçim
Covid: Ndonjëherë
Ftohje: Jo
Grip: Jo

Simptomat më të zakonshme për Covid-19
– temperaturë
– ethe
– kollë e vazhdueshme (zakonisht e thatë)
– humbje e shijes/nuhatjes

Leave A Reply

Your email address will not be published.