Komiteti Teknik i Ekspertëve: Kjo javë vendimtare, nëse do të ketë masa shtesë (VIDEO)

0 496

Komiteti Teknik i Ekspertëve, si çdo javë edhe këtë të mërkurë doli në një komunikim për mediat, kjo për të raportuar situatën e deritanishme. Zv/ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli, tha se java në vijim është një javë e rëndësishme për vlerësimin epidemilogjik në lidhje me treguesit dhe pastaj në bazë të shifrave do të vlerësohet efikasiteti i masave dhe në gjykimin se si do të vazhdojë gjendja.

Drejtoresha e Përgjithshme i Institutit të Shëndetit Publik, Albana Fico, ka bërë një rezyme të situatës në javën që lamë pas. Ajo u shpreh se në Shqipëri incidenca është 356 raste për 100 mijë banorë. Sipas saj kjo shifër mbetet më e ulët nga të vendet e rajonit që është 848 raste për 100 mijë banorë dhe me e ulët se vendet e BE-së që e kanë 510 raste për 100 mijë banorë.

”Në prefekturat me incidencë më të lartë vijon të jetë Tirana, e ndjekur Gjirokastra dhe Lezha. Vihet re një qëndrueshmëri në spitalet Covid, por ka një rritje të lehtë të personave që kanë nevojë për terapisë intensive. Përqindja e humbjeve të jetës vijon të jetë 2.1 përqind”,-tha ajo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.