Spitalet rajonale përshtaten për të kuruar Covid-19, si funksionojnë në rajon

0 297

Shqipëria shënoi dje një numër rekord prej 602 rastesh të reja me Covid-19 ndërsa 8 qytetarë kanë humbur jetën. Nëse në rajon prej kohësh spitalet rajonale janë vënë në shërbim të pacientëve me Covid, në Shqipëri deri sot pacientët e prekur nga virusi kurohen vetëm në 3 spitalet e dedikuara në Tiranë. Ministria e Shëndetësisë bëri me dije në skenarët për përballimin e përkeqësimit të situatës në vend është futja në shërbim të këtyre pacientëve e spitaleve rajonale, të cilat po certifikohen.

Spitali i Korçës është i treti që pritet të certifikohet si spital Covid pas atij të Durrësit dhe Vlorës. Spitalet rajonale në maqedoninë e Veriut, trajtojnë pacientë me Covid-19, pasi spitali qendror i Shkupit është pothuajse i mbushur. Pacientët që qëndrojnë ën spitalet rajonale e marrin terapinë nga sopitali qendror infektiv.

Aktualisht janë 700 të shtruar në spitale. Kosova është e ndarë në 7 zona jo vetëm administrative por edhe sa i përket sistemit shëndetësor. Janë 7 spitale rajonale që janë vënë në funksion që nga marsi. Në Prishtinë është klinika qendrore por edhe në spitalet rajonale janë përshtatur ambiente për të kuruar të prekurit me Covid.

Leave A Reply

Your email address will not be published.