Si po bëhet gati Shtëpia e Bardhë për një Presidencë të re?

0 340

Gjurmët e fundit të presidencës Trump do të hiqen të mërkurën, teksa zyrtarët e Biden kalojnë në Shtëpinë e Bardhë. Tavolinat do të pastrohen, dhomat do të pastrohen dhe ndihmësit e presidentit do të zëvendësohen nga një ekip i ri i të emëruarve politikë. Kjo është pjesë e transformimit masiv para se një presidencë e re të vijë në krye të SHBA.

Javën e kaluar, Stephen Miller, një këshilltar i politikave dhe figura qendrore në Shtëpinë e Bardhë Trump, po kalonte në krahun perëndimor. Miller, i cili ka hartuar fjalime dhe politika për presidentin që nga ditët e tij të para në detyrë, është gjithashtu një nga anëtarët e paktë të ekipit fillestar të presidentit që ka qëndruar me të deri në fund. I mbështetur në një mur dhe duke biseduar me kolegët për një takim të planifikuar për atë ditë, ai dukej se nuk ngutej të largohej.

Telefonat ishin të qetë. Tavolinat në zyrat bosh ishin të mbushura me letra të pahapura, sikur njerëzit të ishin larguar me nxitim dhe të mos ktheheshin më. Dhjetëra zyrtarë të lartë dhe ndihmës u larguan pas trazirave të Capitol-it në 6 Janar. Një pjesë e besnikëve, si Miller, mbeten ende në Shtëpinë e Bardhë.

Në ditën e inaugurimit, zyra e Miller do të jetë pastruar, duke përfshirë shenjat që ai dhe kolegët e tij kishin qenë ndonjëherë atje, të gatshëm për ekipin e Biden për të lëvizur brenda. Pastrimi nga zyrat e krahut perëndimor dhe kalimi midis presidentëve, është pjesë e një tradite që daton prej shekujsh. Është një proces që nuk ka qenë gjithmonë i ngrohtë. Një president tjetër i fajësuar, Andrew Johnson, një Demokrat, rrëmbeu Republikanin Ulysses S Grant në 1869 dhe kaloi inaugurimin. Grant, i cili kishte mbështetur largimin e Johnson nga zyra, nuk u befasua.

Këtë vit, megjithatë, tranzicioni shquhet për ashpërsinë e tij. Procesi zakonisht fillon menjëherë pas zgjedhjeve, por filloi disa javë më vonë pasi Trump refuzoi të pranonte rezultatin. Trump ka deklaruar se nuk do të marrë pjesë në inaugurimin. Më shumë gjasa, ai do të udhëtojë në klubin e tij Mar-a-Lago në Florida.

Mobiljet në Shtëpinë e Bardhë, të tilla si tavolina e madhe në Zyrën Ovale, shumica e veprave të artit, porcelani dhe objekte të tjera, i përkasin qeverisë dhe do të qëndrojnë në ambiente. Por sende të tjera, si fotot e presidentit që varen në korridor, do të hiqen ndërsa Shtëpia e Bardhë po transformohet për banorët e saj të rinj. Stafi tashmë po lëviz disa sende nga ndërtesa.

Një punonjës i Shtëpisë së Bardhë, po nxirrte disa imazhe të Zonjës së Parë, Melania Trump. Fotografitë janë të njohura si për përmasat e tyre shumë të mëdha, thotë ajo, dhe ato do të dërgohen në Arkivat Kombëtare. Sendet personale të familjes Trump, të tilla si rroba, stoli dhe sende të tjera do të zhvendosen në vendbanimin e tyre të ri, me shumë mundësi në Mar-a-Lago në Florida.

Leave A Reply

Your email address will not be published.