Rrëfimi i Barack Obamës: Si të qenit president i Amerikës ndryshoi martesën time

0 374

Të qënit president i Amerikës, ndikon jo pak në jetën personale dhe padashje i shton sfidat brenda një martese. Diçka të tillë e ka pohuar vetë ish-presidenti Obama, në librin biografik “A Promised Land”, që pritet të dalë në 17 nëntor. Barack Obama, pranon se statusi i presidentit ia bëri më të vështirë gjërat në jetën familjare dhe bashkëshortore, duke shtuar tension tek Michelle dhe marrëdhënia me të.

”Pavarësisht famës dhe suksesit të Michelle, unë ndjeja një tension të brendshëm tek ajo. Dukej sikur sapo u mbyllëm brenda mureve të Shtëpisë së Bardhë, të gjithë zhgënjimet dhe frustrimet e saj të mëparshme u bënë më të përqëndruara, më të gjalla, ndoshta nga zhytja ime gjatë gjithë ditës në punë, apo mënyra se si politika e ekspozonte familjen tonë. Ndoshta sulmet e herëpashershme apo tendenca e miqve dhe familjarëve për ta trajtuar rolin e saj si dytësor për nga rëndësia”,-tregon Obama.

Ai tregon se kishte disa netë, kur shtrihej krah të shoqes në errësirë dhe mendonte për ditët kur gjërat mes tyre ishin më të thjeshta, kur e qeshura e saj ishte konstante dhe dashuria e tyre më pak e ngarkuar nga gjëra të tjera. Në ato çaste, Obama thotë se zemra fillonte t’i rrihte fort vetëm nga ideja se ato ditë mund të mos ktheheshin më kurrë.

Nga ana tjetër, Michelle, gjatë bisedës me Oprah në 2018-ën, pranoi se karriera politike e Obama-s solli sfida të mëdha në lidhjen e tyre. “Kur je e martuar dhe ke fëmijë, plani yt mund të kthehet përmbys menjëherë. Nëse je i/e martuar me dikë që ka një karrierë të tillë si politika. Barack më mësoi si të devijojë, si të përshtatem.Tani unë kam dy fëmijë dhe po përpiqem të mbaj përgjegjësinë e gjithçkaje derisa ai të kthehet nga udhëtimi i radhës. Ai ka një optimizëm për t’u admiruar, prandaj kishim shumë punë për të bërë si çift. Çfarë kuptova ishte se kisha nevojë për mbështetje dhe e doja prej tij, por më tepër se kaq ishte të zbuloja se si ta ndërtoja jetën në një mënyrë që të funksiononte për mua”,-përfundoi ajo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.