Qyteti më i ftohtë në botë (FOTO)

0 322

I ndodhur në jug të Rrethit Arktik, në Lindjen e Largët të Rusisë, Yakutsk është i njohur për klimën e ashpër.

Yakutsk ka temperaturat më të ftohta të dimrit krahasuar me çdo qytet të madh, me një temperaturë mesatare mujore në janar -38.6 gradë Celcius.

Gratë sfidojnë temperaturat e ngrirjes për të bërë selfie në Sheshin Lenin. Temperatura më e ulët e regjistruar në Yakutsk ishte -64.4 gradë Celcius, në shkurt 1891.

Yakutsk ndodhet rreth 450 kilometra në jug të Rrethit Arktik dhe është kryeqyteti i Republikës Sakha të Rusisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.