Përgjimet me ”çimka”, qeveria bën një hap pas

0 326

Qeveria është tërhequr nga projektligj që i jepte kompetenca policisë së shtetit për kryer përgjime ambientale në raste të dyshuara për vepra penale apo për parandalimin e ngjarjeve kriminale. Ndryshimet e reja udhëtojnë policinë të kryer monitorim dhe ndjekje nga agjentët por pa përdorur mjetet elektronike të komunikimit.

Një tjetër ndryshim që është propozuar në komisionin e sigurisë është dhe kalimi i punonjësve të policisë në struktura shtetërore. Sipas Lleshajt, policët që kanë mbushur moshën 55-vjeç, një pjesë e tyre mund të transferohen tek ”Illyrian Guard” për të shërbyer në ruajtjen e objekteve apo struktura si hetimi tatimor.

Në rast se lind nevoja këta punonjës kanë dalë në pension dhe shërbejnë në struktura shtetërore mund të rikthehen sërish në policinë e shtetit. Projektligji i iniciuar 5 muaj më parë solli një debat të gjerë publik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.