Mos e injoroni kurrë këtë shenjë, është një nga simptomat e tumorit në tru

0 140

Shenjat e zakonshme përfshijnë dhimbje koke, të përziera ose marramendje. Por ekspertët pretendojnë se ekziston një simptomë që mund ta dëgjoni në të vërtetë. Kjo do të jetë për shkak të një tumori të lobit të përkohshëm, për të cilin ekspertët thonë se mund t’ju bëjë të dëgjoni zëra në kokën tuaj. Ata gjithashtu shpjeguan se në varësi të vendndodhjes së tumorit, mund të keni një problem me mënyrën se si përpunoni dhe ruani kujtimet.

Simptomat që mund të shfaqen gjithashtu janë vështirësi me kujtesën afatshkurtër, të folurit dhe dëgjimin.

Nëse keni një tumor të trurit, ka të ngjarë të shtypë kafkën tuaj, për shkak të faktit se ka vetëm një sasi të kufizuar të hapësirës që organi mund të zërë. Nëse tumori rritet, ekspertët thonë se do të rrisë presionin brenda kafkës. Kjo zakonisht quhet presion i rritur intrakranial dhe mund të shkaktojë gjashtë problemet e mëposhtme.

Dhimbje koke
Mjekët në organizatën bamirëse pohojnë se kjo është një nga simptomat më të zakonshme të tumoreve të trurit, por shtuan se nëse thjesht keni dhimbje koke, nuk ka gjasa të jetë kancer. Ata shpjeguan se nëse keni dhimbje koke të kombinuara me marramendje ose vjellje, të cilat ju zgjojnë natën ose nëse keni probleme me sytë, si dritat e ndezura ose pikat e verbëra, atëherë duhet të shihni mjekun tuaj të përgjithshëm. Nëse nuk keni pasur dhimbje koke më parë dhe ato vazhdojnë të përkeqësohen, merreni këtë si alarm.

Sulmet
Shifrat nga bamirësia tregojnë se ato ndodhin në tetë nga çdo dhjetë njerëz që kanë një tumor në tru. Udhëzimi thotë: “Ju mund të përjetoni dridhje ose dridhje në duar, krahë ose këmbë. Ose sulmi juaj mund të prekë të gjithë trupin. Të kesh një kriza është shumë e frikshme. Një sërë sëmundjesh mund të shkaktojnë kriza dhe është e rëndësishme të shihni mjekun tuaj ose të shkoni menjëherë në dhomën e urgjencës nëse i përjetoni ato.”

3. Ndiheni të sëmurë

Sëmundja që shfaqet kur lëvizni papritur është një tjetër shenjë për t’u kujdesur. Megjithatë, kjo nuk ka gjasa të jetë simptoma juaj e vetme dhe zakonisht do të shkojë paralelisht me dhimbje koke, dobësi dhe probleme me sytë.

Përgjumje ose humbje e vetëdijes

Ekspertët shpjeguan se mund të përjetoni përgjumje ose humbje të vetëdijes për shkak të rritjes së presionit intrakranial që mund të zvogëlojë rrjedhën e gjakut në tru. Ata shtuan se mund të jetë e frikshme për ju dhe ata përreth jush.

Probleme me sytë

Nëse keni një tumor në tru, mund të vëreni se shikimi juaj po përkeqësohet ose se syzet nuk ju ndihmojnë. “Ju mund të humbni aftësinë për të parë me cepin e syrit, duke bërë që të përplaseni me makina ose objekte në të majtë ose në të djathtë,” thuhet në udhëzim. Ju gjithashtu mund të keni probleme me shikimin e paqartë, format lundruese dhe shikimin e tunelit, thonë ekspertët.

Ndryshimet e personalitetit

Një tjetër gjë për t’u kujdesur janë ndryshimet e personalitetit. Ata që vuajnë mund të çorientohen dhe të hutohen. Përveç simptomave kryesore, nëse keni një tumor të lobit frontal, mund të keni probleme me ecjen, probleme me shikimin dhe të folurit, humbje të nuhatjes ose dobësi në njërën anë të trupit. Nëse keni një tumor të lobit parietal, mund të keni probleme me lexim ose shkrim, vështirësi në të folur dhe kuptuar dhe humbje të ndjeshmërisë në një pjesë të trupit tuaj, shtojnë ekspertët./abcnews.al

Leave A Reply

Your email address will not be published.