Ministri i Jashtëm i Ukrainës thirrje Perëndimit: Na siguroni të gjitha armët e nevojshme

0 111

Ministri i Jashtëm i Ukrainës, Dmytro Kuleba ka deklaruar se ata po luftojmë, por kanë nevojë për ndihmë me qëllim që të shmangin Luftën e Tretë Botërore.

Ukraina ka kërkuar vazhdimisht që vendet perëndimore t’u japin atyre më shumë ndihmë në luftën kundër Rusisë – dhe ministri i Jashtëm i vendit Dmytro Kuleba e ka përsëritur lutjen përsëri.

“Ukraina lufton me sukses,” thotë ai “Ne kemi nevojë që ju të na ndihmoni të luftojmë. Na siguroni të gjitha armët e nevojshme.”

“Zbatoni më shumë sanksione ndaj Rusisë dhe izolojeni atë plotësisht. Ndihmoni Ukrainën ta detyrojë Putinin në dështim dhe do të shmangësh një luftë më të madhe.”

Disa qeveri perëndimore kanë frikë se përfshirja më e madhe mund të përshkallëzojë situatën.

Leave A Reply

Your email address will not be published.