Majlinda Bregu: Formula e Vetting-ut e gabuar

0 361

Ish-ministrja e Integrimit, Majlinda Bregu thotë se Reforma në Drejtësi na ka ngelur në duar për historinë e Vetting-ut, në vend që të ishte historia e suksesit që do pastronte sistemin e drejtësisë dhe do na hapte menjëheërë negociatat me BE-në. ”Formula me të cilën u prezantua Vetting-u në Shqipëri bëri që ky process më shumë të na vonoi sesa të na japë rezultatet që priteshin. Asnjë nga vendet e tjera, qoftë ata që janë në process [integrimi në BE] siç është Maqedonia e Veriut, Kosova apo Bosnje-Herzegovinë nuk do të kalojnë në procesin e Vetting-ut e aq më pak vende të cilat janë duke negociuar si Serbia apo Mali i Zi të cilat kanë një qasje ktejtësisht tjetër për ndryshime ligjesh të caktuara por jo për një sistem Vetting-u”,- tha ajo në ”Euronews”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.