Kujdes! Covid-19 shkakton një infeksion të rrallë që rrezikon shikimin

0 303

Covid-19 ka aftësinë për të pushtuar organe të ndryshme të trupit, dhe për të shkaktuar dëme serioze që mund të zgjasin me vite. Mund të dëmtojë organet e trupit tuaj, të ndikojë në lëkurën tuaj dhe madje të shkaktojë probleme neurologjike. Dëmi që shkakton në mushkëritë tuaja mund të jetë i përhershëm. Ky virus gjithashtu mund të ndikojë në sytë tuaj dhe t’ju japë konjuktivit dhe dhimbje të syve.

Tre pacientë me Covid-19 në SHBA zhvilluan keratitin, një inflamacion të kornesë. Është serioze sepse mund të çojë në një infeksion kërcënues të shikimit të indeve ose lëngjeve brenda kokërdhokut. Nga tre pacientët, njëri vdiq nga Covid-19, një tjetri duhej të hiqte një sy megjithë përpjekjet heroike për të shpëtuar syrin dhe një i tretë humbi shikimin, thanë studiuesit. Të gjithë pacientët ishin në të 60-at e tyre dhe u trajtuan në Departamentin e Okulistikës së Shëndetit Northwell.

Të tre pacientët kishin probleme themelore shëndetësore gjë që mund të kenë ndihmuarkoronavirusin që të jetë më agresiv dhe t’i bëjë ata më të ndjeshëm ndaj kushteve të tjera shëndetësore shoqëruese. Endophthalmiti është shumë i rrallë, por mund të shkaktohet nga një virus. Sipas një studiuesi, janë raportuar edhe raste të tjera të endofhtalmitit që lidhen me pacientët me Covid-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.