Ish-i dashuri i Lady Diana, mjeku Khan thyen heshtjen pas shumë vitesh

0 363

Për shumë vite, Hasnat Khan ka heshtur në lidhje me marrëdhëniet e tij me Princeshën Lady Diana. Ai ka mbajtur gjithmonë një profil të ulët, duke punuar si kirurg i zemrës. Nëse ai tani ka zgjedhur të flasë për shtypin shumë vite më vonë, duhet të ketë një arsye. Ish-i dashuri i Lady Diana ka vendosur të tregojë versionin e tij të fakteve në lidhje me intervistën e famshme (ose famëkeqe?) të dhënë për BBC nga princesha në 1995. ”Unë e dija se ishte një pjesë e Dianës që donte të fliste në një intervistë”, thotë ai, por pyetja ime është: nëse Martin Bashir nuk do ta kishte bindur atë, a do ta kishte bërë ndonjëherë?”.

Në vitin 1995 princesha foli hapur me gazetarin Martin Bashir, ku zbuloi detaje për familjen mbretërore, foli për marrëdhëniet midis Charles dhe Camilla, duke shqiptuar frazën e famshme “Epo, në dasmën tonë ishim tre vetë, kështu që ishte pak e fryrë”. Tani Bashir po akuzohet nga vëllai i Diana Charles Spencer i cili pretendon se motra e saj u manipulua nga reporteri përmes dokumenteve të rreme dhe mashtrimeve për ta bërë atë të fliste. Khan gjithashtu duket se favorizon këtë tezë dhe i thotë ”Daily Mail” ndjenjat e tij në ato ditë të shumë viteve më parë.

”Një nga cilësitë e saj më tërheqëse ishte ndjeshmëria e saj”, thotë Khan, ”ishte ajo që e bëri atë të dashur për publikun. Më vonë kuptova që Martin Bashir i mori ato dobësi dhe i shfrytëzoi ato. Ai ishte shumë bindës me Dianën. Ajo ishte e respektuar dhe shumë e devotshme. Por ai e mbushi kokën e saj me gjëra pa vlerë”.

Sipas kirurgut, Diana nuk ishte një person paranojak, por Bashir mund ta ketë manipuluar atë për të ngulitur dyshimin se ishte vetëm, pa aleatë në familjen mbretërore dhe ta shtynte atë të fliste publikisht. Sipas Charles Spencer, vëllait të princeshës, Bashir madje do të kishte falsifikuar dokumente në mënyrë që të bindte Dianën se ishte pa rrugëdalje. Është e vështirë të dihet plotësisht e vërteta, por përgjigjja mund të jetë me të vërtetë në atë “dobësi” të përmendur nga Khan që ka shënuar, për mirë apo për keq, jetën e princeshës, duke i dhënë asaj një vend të pashlyeshëm në zemrat tona.

Leave A Reply

Your email address will not be published.