Interpol thotë se vaksinat Covid-19 mund të jenë në shënjestër të kriminelëve

0 340

Në një kohë që bota është në pritje për të marrë vaksinat anti-covid, agjencia botërore e koordinimit të policisë së Interpol, paralajmëroi sot se rrjetet e organizuara kriminale mund të synonin vaksinat Covid-19 dhe mund të shisnin vaksina false.

Interpol me seli në Francë, nënvizoi se kishte lëshuar një alarm global për zbatimin e ligjit në 194 vendet e tij anëtare, duke i paralajmëruar ata që të përgatiten për rrjetet e krimit të organizuar që synojnë vaksinat Covid-19, si fizikisht ashtu edhe në internet.

”Qeveritë po përgatiten për vaksinat, organizatat kriminale po planifikojnë të infiltrojnë ose të ndërpresin zinxhirët e furnizimit. Rrjetet kriminale do të synojnë anëtarë të padyshimtë të publikut, përmes faqeve të internetit të rreme dhe shërbimeve të rreme, të cilat mund të përbëjnë një rrezik për shëndetin e tyre, madje edhe jetën e tyre”, tha sekretari i përgjithshëm i Interpolit Juergen Stock.

Leave A Reply

Your email address will not be published.