Gruaja e cila do të votojë nga hapësira

0 327

Miliona amerikanë do të votojnë me postë, ose fizikisht, në zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Por të paktën një votë, do të mbërrijë nga rreth 320 kilometra nga Toka. Kate Rubins, astronaute dhe inxhiniere fluturimi, planifikon të votojë nga Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar, konfirmoi NASA për CNN, pasi gjatë periudhës së votimeve do të ndodhet pikërisht atje.

Astronautët që janë regjistruar për të votuar në shtetin e Teksasit kanë fituar të drejtën e votimit nga hapësira në vitin 1997, kur ligjvënësit e shtetit vendosën që votat elektronike të pranoheshin edhe nga jashtë planetit tonë, sipas Muzeut Kombëtar të Aeronautikës dhe Hapësirës, “Smithsonian”.

”Komisioneri zgjedhor ngarkon në një sistem të sigurt fletën elektronike të votimit në Qendrën e Kontrollit të Misioneve Hapësinore të NASA-s. Astronautët duke përdorur kredencialet specifike, kryejnë votimin dhe dokumenti elektronik kthehet në zyrën e komisionit zgjedhor”,- thotë ajo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.