Drafti i KMSH-së: Falja në distancë, jo fëmijë dhe të moshuar në xhami

0 460

Komuniteti Mysliman në Shqipëri, përmes një drafti prej 16 pikash i kërkon qeverisë që të hap gradualisht xhamitë, ku merret përsipër distanca mes besimtarëve dhe ndalimi në objektin e kultit të fëmijëve nën 12 vjeç, të moshuarve mbi 60-vjeç dhe grave. Do të lejohet falja vetëm e tre namazeve.  Dezinfektimi i xhamive konsiderohet një kusht i plotësuar nga zëvendësmyftiu i Tiranës Gazmend Teqja që tregon se sidoqoftë ndalimi i grave për t’u falur në xhami nuk do zgjasë shumë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.