Doktori shqiptar pjesë e bandës së drogës në Belgjikë

0 150

Belgjikë- Gjykata penale e Liège-s nisi të mërkurën shqyrtimin e dosjes së trafikut të lëndëve narkotike me 29 të pandehur. Rezultuar nga një hetim gjigant në lidhje me përdorimin e një aplikacioni të koduar të mesazheve, kjo dosje ka të bëjë veçanërisht me plantacione të ndryshme kanabisi në të gjithë vendin.

Rasti Sky ECC është emëruar sipas një aplikacioni të koduar të mesazheve që është përdorur nga shumë njerëz të përfshirë në trafikun e drogës. Janë zbuluar rrjete të shumta të trafikut të drogës dhe këto dosje ligjore po shqyrtohen gradualisht nga gjykatat e vendit.

Në Liège, rasti i parë i këtij lloji përfshin 29 të pandehur, kryesisht të lidhur me plantacione kanabisi dhe trafik kokaine. Gjykata filloi të marrë në pyetje të pandehurit, të cilët shpjeguan mbjelljen e kulturave që ndonjëherë kërkonin deri në 100,000 euro pajisje.

Dosja ka te beje me plantacioniet e krijuara në Ëandre, Beverlo, Ëaremme, Forest, Seraing, Grivegnée ose Sprimont. Në disa prej këtyre plantacioneve, qiramarrësit iu afruan pronarëve me pretekstin e një tregtie import-eksporti të ushqimeve italiane për të dhënë me qira vendet e kultivimit.

Një nga të pandehurit është një shef i disa kafeneve në Bruksel, i cili ishte i përfshirë në ngritjen e disa kulturave të kanabisit. Një tjetër mjek shqiptar është i përfshirë edhe për kultura të ndryshme. Ai është gjithashtu subjekt i një procedure ekstradimi nga autoritetet zvicerane, si pjesë e një hetimi në vazhdim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.