Biden rrëzon urdhrin e Trump për ndalimin ushtarak transgjinor

0 361

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden ka shfuqizuar urdhrin e Donald Trump për ndalimin e amerikanëve transgjinorë në ushtri. Sipas të dhënave të Departamentit të Mbrojtjes të analizuar nga Palm Center, një grup jo-fitimprurës kishte 8,980 trupa aktive transgjinore në detyrë në 2019.

”Presidenti Biden beson se identiteti gjinor nuk duhet të jetë pengesë për shërbimin ushtarak dhe se forca e Amerikës gjendet në shumëllojshmërinë e saj”,-thuhet në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë.

Sekretari i ri i Mbrojtjes Lloyd Austin, një gjeneral në pension i ushtrisë, foli për nevojën e heqjes së ndalimit gjatë seancës së tij të konfirmimit në Senat javën e kaluar.

Ish-presidenti Trump njoftoi në Twitter në vitin 2017 se vendi nuk do të “pranonte ose lejonte” transgjinorët amerikanë të shërbenin në ushtri, duke përmendur “kosto të jashtëzakonshme mjekësore dhe përçarje”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.