Ylli Manjani: Për bukën e kalamajve

0 222

Nga Ylli Manjani:

“Për bukën e kalamajve”…
*****
Nuk mirkuptoj askënd që përdor “bukën e kalamajve” si argument për të legjitimuar atë që bën.

Askënd, po askënd fare!

Çdo me thënë kjo?!

Hajde të të rrah, dhunoj, shoqëroj në polici me dhunë, helmoj me gaz e të të dynd në gjoba dhe mos ma merr për ters se e bëj “për bukën e kalamajve”!!!

Pse vetëm policët paskan kalamaj?!
Ata që protestojnë çkanë?!

Po pse mo kalamaj kanë vetëm ata që punojnë në shtet?! Deputetët, ministrat, drejtorët e nënpunësit paskan kalamaj?!

Vetëm ata që bëjnë presion për vota (patronazhistët e komisionerët) paskan kalamaj dhe, votuesit vetë jo?!

Po ç’llogjikë është kjo?!

“Falja se e bën për bukën e kalamajve”- thonë disa.

Jo or jo, nuk fal askënd!
Dhe jo për “bukën e kalamajve” por për dinjitetin e tyre, për pavarësinë e tyre nga “buka” e fituar në kurriz të të tjerëve.

Burra legena!
Fshiheni pas kalamajve.
U përmendni edhe bukën, pa le!

Mos i ngatërroni kalamajt me këto pisllëqe!

Ptu!

Leave A Reply

Your email address will not be published.