Virologja me famë botërore: Covid-19 nuk dobësohet nga nxehtësia, veç…

0 294

Ilaria Capua, virologjia italiane me famë botërore, thotë se Covid-19 nuk dobësohet edhe pse vuan nga nxehtësia dhe se këta janë dy faktorë që nuk kanë asnjë lidhje me njëri-tjetrin.

Në lidhje me debatin shkencor për zhdukjen e Covid-19 për shkak të temperaturave të larta, Capua shton se “Virusi dobësohet nëse motori i tij fillon të punojë në të kundërt, gjë e cila shihet në sekuencat gjenetike të Covid-19″.

Virologia italiane gjithashtu ka paralajmëruar mundësinë e një vale të dytë të pandemisë.

”Ne mund ta lehtësojmë rrugën e rikthimit të koronavurist përmes sjelljes sonë të papërgjegjshme ose mund ta parandalojmë përmes respektimit të masave, të tilla mbrojtëse siç është larja e duarve dhe respektimi i distancës së sigurisë. Vetëm atherë nuk do të ketë valë të dytë”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.