U gjet e gjakosur mes baltës, nisin hetimet për përdhunimin e 3-vjeçares

0 353

”Një hetim është hapur për dyshimet e përdhunimit të një vajze 3-vjeçare, një refugjate afgane nga kampi i përkohshëm i ngritur në Moria në ishullin grek të Lesbos”,- tha ministria greke e migracionit.

Vajza u gjet gjysmë e vetëdijshme dhe e përgjakur të hënën në mbrëmje në një objekt sanitar në kampin Kara Tepe, njoftoi burimi, sipas të cilit ”mjekët e kampit konfirmuan” ngjarjen.

Një kontrollues mjekësor duhet të ekzaminojë vajzën dhe të përcaktojë nëse ajo është përdhunuar. Strehimoret e kampit Kara Tepe në kushte jashtëzakonisht të vështira, me më shumë se 7,300 njerëz u zhvendosën me ngut pas shkatërrimit nga zjarri në shtator të kampit Moria , më i madhi në Europë.

BE dhe Athina nënshkruan një marrëveshje në fillim të dhjetorit për krijimin deri në shtator 2021 të një kampi të ri pritjeje për migrantët në ishullin Lesbos, duke zëvendësuar atë të Morisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.