Testimi i gjerë i popullatës, OBSH: Jo i dobishëm

0 319

Organizata Botërore e Shëndetësisë, e njohur si OBSH-ja ka bërë një deklaratë të re në lidhje me procesin e testimit të popullsisë për koronavirusin. E ndërsa përsërit se testimi i rasteve me Covid-19 dhe nxjerrja e shpejtë e rezultateve është shumë e rëndësishme për të kontrolluar pandeminë, OBSH shprehet se testimi i gjerë i popullsisë jo gjithmonë është i dobishëm.

Epidemiologia Maria Van Kerkhove deklaroi se agjencia rekomandon testimin e rasteve të dyshuara dhe kontakteve të tyre nëse është e mundshme, në të kundërt i gjithë fokusi duhet të jetë te personat me simptoma.

Kreu i programit për emergjencat, Mike Ryan vlerëson se një program i gjerë testimi për popullsinë shpenzon një sasi shumë të madhe resursesh.

Leave A Reply

Your email address will not be published.