Punonjësit e Transportit në protestë, 15 të shoqëruar

0 332

Protesta e punonjësve të Transportit u zhvendos tek “Ushtari i Panjohur” dhe mësohet se janë shoqëruar në polici 15 protestues. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku tha se qeveria po mendon paketë tjetër mbështetëse për ringritjen pas goditjes nga pandemia.

Balluku u shpreh se kjo paketë e re financiare mbështetëse për shoqërinë e transportit është bërë në konsultim dhe bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ministrin Ahmetaj, në mënyrë që të gjejnë incentiva që do të ndihmojnë këtë sektor për t’u rihapur.

Pavarësisht dritës jeshile nga ana e autoriteteve, shoqatat e transportit janë të përçara. Shoqatat në disa qytete kanë reguar pozitivisht, duke shprehur menjëherë gatishmërinë për të rifilluar punën. Autobusët nga Korça, Vlora, Shkodra e Fieri janë nisur sot drejt Tiranës, por edhe drejt qyteteve të tjera.

Leave A Reply

Your email address will not be published.