Presidenti Meta: Përherë mirënjohës mikut të sprovuar të kombit shqiptar, Eliot Engel

0 214

Presidenti Ilir Meta ka falënderuar kongresmenin amerikan Eliot Engel për kontributin që ka dhënë gjatë detyrës së tij për Shqipërinë dhe Kosovën. Në një mesazh në Facebook, kreu i shtetit shprehet se Engel është një mik i kombit shqiptar dhe avokat i palodhur i shqiptarëve në Kongresin Amerikan. Kongresmeni Engel është larguar nga detyra në Kongresin e SHBA pas 32 vitesh karrierë në politikën amerikane.

Mesazhi i kreut të shtetit

“Përherë mirënjohës mikut të sprovuar të kombit shqiptar, z.Eliot Engel, për mbështetjen e jashtëzakonshme të dhënë për anëtarësimin e Shqipërisë në NATO, për rolin e rëndësishëm në konsolidimin e demokracisë dhe shtetit të së drejtës në vendin tonë, si dhe për kontributin e pakursyer dhe shumë të çmuar për lirinë, pavarësinë dhe njohjen ndërkombëtare të Kosovës.

Avokat i palodhur dhe zë i fuqishëm i shqiptarëve në Kongresin Amerikan, jo vetëm si kryetar i Komisionit të Marrëdhënieve me Jashtë, z.Engel ka bërë përpjekje të palodhura për forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të shkëlqyera shqiptaro-amerikane dhe lidhjes tonë transatlantike.

Si njohës i shkëlqyer i rajonit, z.Engel ka spikatur gjithashtu edhe si përkrahës i angazhimit të vazhdueshëm të SHBA për të konsoliduar të gjitha arritjet e deritanishme në Ballkan për paqen, stabilitetin, sigurinë, demokracinë e shtetin ligjor.

Jam i bindur se mbështetja dhe bashkëpunimi i tij do të vazhdojnë dhe në të ardhmen, në interes të forcimit të marrëdhënieve shqiptaro-amerikane.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.