Parlamenti Europian ”rrëzon” qeverinë bullgare. E ka radhën Shqipëria?

0 505

Parlamenti Europian ka ndëshkuar Bullgarinë për të metat në respektimin e shtetit ligjor, luftimin e korrupsionit dhe mbështetjen e lirisë së medias, duke nënvizuar legjislaturën për mbrojtjen e parimeve demokratike të bllokut. Ligjvënësit votuan në favor të një rezolute që sfidon qeverisjen e kryeministrit Bojko Borisov pas pothuajse tre muaj protestash në Bullgari.

”Parlamenti Europian shpreh keqardhjen e thellë që zhvillimet në Bullgari kanë çuar në përkeqësim të ndjeshëm të respektit për parimet e shtetit të së drejtës, demokracisë dhe të drejtave themelore, duke përfshirë pavarësinë e gjyqësorit, ndarjen e pushteteve, luftën kundër korrupsionit dhe lirinë e media”, thuhet në rezolutë.

Mijëra bullgarë janë mbledhur çdo ditë që nga korriku duke akuzuar herë kryeministrin Borisov Ndryshe nga Hungaria dhe Polonia, Bullgaria ka shmangur veprimet zyrtare të BE-së, duke premtuar ndryshime dhe duke ngritur organe për të luftuar korrupsionin dhe rimëkëmbjen e gjyqësorit, por i ka zvarritur. Me të njëjta probleme has edhe Shqipëria, e cila ka mungesë të theksuar të demokracisë, shtetit ligjor, e një Kuvendi të njëanshëm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.