OKB: Koreja e Veriut ka bomba të vogla atomike

0 340

Koreja e Veriut ka vazhduar programin e saj bërthamor, ndoshta duke arritur të prodhojë raketa që në brendësi mbajnë bomba atomike të vogla. Dyshimi i frikshëm për ekuilibrat në rajon vjen nga një raport i Kombeve të Bashkuara, që për momentin është ende konfidencial. Burime për CNN thonë se raporti qarkullon tashmë në vendet e Këshillit të Sigurisë së OKB-së, dhe dëshmon se Peniani vijon të thyej sanksionet. Sipas raportit, Koreja e Veriut po vijon me programin e tij bërthamor duke pasuruar uraniumin dhe duke ndërtuar një reaktor të ri eksperimental.

Leave A Reply

Your email address will not be published.