Në prag të inaugurimit të Biden, Trump shpall gjendjen e jashtëzakonshme. Policia zbuloi tre komplote

0 335

Edhe pse pak ditë në detyrë si President i SHBA-së, Donald Trump ka deklaruar një gjendje të jashtëzakonshme në Uashington DC, pasi policia zbuloi tre komplote për të sulmuar Kapitolin përpara inaugurimit të Joe Biden. FBI-ja paralajmëroi stafin e saj për kryengritje të mundshme në kryeqytetet në të 50 shtetet përpara Ditës së Përurimit, veçanërisht nëse Trump hiqet nga detyra para se Biden të hyjë në Shtëpinë e Bardhë.

Deklarata lejon Departamentin e Sigurisë Kombëtare dhe Agjencinë Federale të Menaxhimit të Emergjencave të koordinojnë me autoritetet lokale. Më shqetësuesja thuhet se përfshin trazira të armatosura që rrethojnë Kapitolin dhe bllokojnë hyrjen e Demokratëve, duke i vrarë nëse është e nevojshme, në mënyrë që Republikanët të marrin komandën e qeverisë.

Një tjetër protestë është duke u planifikuar për nder të Ashli ​​Babbitt, veteranja e USAF e cila u qëllua në një distancë nga një oficer policie ndërsa përpiqej të futej në Lobin e Kryetarit gjatë rrethimit të bandës së Trump.

Leave A Reply

Your email address will not be published.