Në cilat raste duhet ta mbani maskën edhe në shtëpi, CDC i sqaron të gjitha pikat

0 361

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), një institut amerikan i shëndetit publik, tha të premten se maskat janë “kritike” për të kontrolluar përhapjen e Covid-19 dhe kjo do të thotë që ndonjëherë t’i mbani ato edhe në shtëpi. “Përdorimi i qëndrueshëm dhe korrekt i maskave të fytyrës është një strategji e shëndetit publik, kritike për zvogëlimin e transmetimit të Covid-19”. CDC gradualisht ka forcuar rekomandimet e saj për përdorimin e maskave.

“Për shkak se rreziku më i lartë për transmetim është dokumentuar midis kontakteve shtëpiake të pacientëve me Covid-19, mbajtja e një “shtëpie të sigurt” kërkon distancim fizik, duke përdorur strategjitë e tjera të shëndetit publik të përmbledhura dhe, në veçanti, përdorimin e qëndrueshëm dhe korrekt të maskave të fytyrës për të parandaluar futjen dhe transmetimin e SARS-CoV-2”,-shtuan ata.

Ata sugjerojnë përdorimin e maskave që mund të përdoren më shumë se një herë. “Brenda familjeve, maskat e fytyrës duhet të përdoren kur një anëtar i familjes është i infektuar ose ka pasur një ekspozim të mundshëm të fundit te dikush me Covid-19”.

Distancimi fizik është gjithashtu i rëndësishëm dhe sipas CDC, distancimi fizik i qëndrueshëm mund të ndalojë përhapjen. Restorantet dhe vendet e mbushura me njerëz janë veçanërisht të rrezikshme, vuri në dukje ekipi CDC.

”40% ose më shumë e të gjithë njerëzve të infektuar me koronavirus nuk kanë simptoma, shqyrtimi i simptomave, si kontrolli i temperatures, nuk është gjithnjë zgjidhja ideale. Nga ana tjetër, testimi nuk është gjithmonë i pagabueshëm për shkak të mundësisë së negativëve të rremë. Njerëzit duhet të bëjnë gjithçka: Të mbajnë maska, të qëndrojnë larg, të ajrosin sa më shumë hapësirat e brendshme dhe të lajnë duart shpesh”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.