Mësim me dritare hapur, udhëzimi shqetëson nxënës e prindër

0 308

Një nga udhëzimet e Ministrisë së Shëndetësisë për rregullat anti-covid që duhet të ndërmarrin institucionet arsimore në mënyrë që të parandalohet përhapja e Covid-19, është edhe që dritaret duhet të mbahen të hapura,

Sa e zbatueshme është kjo masë në stinën e dimrit, kur temperaturat janë shumë të ulëta?

Flasin nxënësit dhe prindërit:

1-Duhet t’i mbajmë hapur që të ajroset klasa, por kemi dhe shumë ftohtë. I kemi thënë zyshës 100 herë ta mbylli po zysha nuk na dëgjon.

2-Bën ftohtë por prapë nga koronavirusi i mbajmë të hapura dritaret.

3-Ka raste që rrimë edhe me xhupa brenda kur është shumë ftohtë po prapë i mbajmë hapur dritaret, të paktën 1 metër.

4-Po zbatohet udhëzuesi më duket absurde se fëmijët janë më të rrezikuar nga virozat e stinës , sidomos këto ditë do jetë më ftohtë e mos do kenë temperaturë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.