Manastirliu: Ambicia jonë, të mbulojmë të gjithë popullatën për 14 muaj

0 287

Ambicia e qeverisë është që vaksinimi për Covid-19 të realizohet për të gjithë popullsinë brenda 14 muajve. Ky është skenari i parë i qeverisë. ”Skenari i parë është i që zgjat 14 muaj, skenari i dytë, 18 muaj dhe skenari i tretë është ai që zgjat 24 muaj. Ambicia jonë është skenari i parë. Jemi duke vijuar me rritjen e kapaciteteve. 1 000 vaksinator dhe ndihmës vaksinor janë të gatshëm të kryejnë këtë shërbim në rrjetin qendrave shëndetësore”,- tha ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu.

Lidhur me variantin britanik të Covid-19, Manastirliu tha se deri më tani s’kemi të verifikuar variante të reja, ndërsa shtoi se hetimi në këtë drejtim vijon. “Janë dërguar në mënyrë të vazhdueshme mostrat, por deri më tani s;kemi verifikuar variante të reja të Covid-19, puna vijon dhe vlerësimi i të gjitha rasteve vijon. ISHP dërgon vazhdimisht mostra për të parë nëse ka variante të reja”,- tha Manastirliu.

E pyetur për gjendjen shëndetësore të doktor Pëllumb Piperos, Manstirliu, tha se situata shëndetësore e mjekut është e mirë. “Doktor Pipero është mirë. Ai po ndiqet nga një grup mjekësh, nga të cilët presim lajmin e mirë të shërimit të tij. Për marrjen e dozës së dytë do të vendosin mjekët dhe infermierët”,- u shpreh Manastirliu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.