Lidhje me Gylenin? Turqia urdhëron 238 arrestime në ushtri

0 280

Turqia ka urdhëruar arrestimin e 238 personave në një operacion që synon të dyshuarit në ushtri të dyshuar të lidhur me një predikues mysliman, për të cilin Ankaraja thotë se ishte pas një grushti shteti të dështuar të vitit 2016.

Operacioni i cili u shtri në 60 provinca, ishte pjesë e një goditje katër-vjeçare kundër rrjetit të klerikut me qendër në SHBA, Fethullah Gulen. Ai mohon përfshirjen në përpjekjen për puç në korrik të 2016-ës, në të cilën u vranë më shumë se 250 njerëz.

160 vetë ishin arrestuar në sulmet e fundit të policisë, të urdhëruar nga prokurorët në Izmir. Ajo tha se të dyshuarit kishin në shënjestër Qipron veriore, ku ishte vendosur ushtria turke. Midis të dyshuarve ishin 218 personel ushtarak, përfshirë gjashtë kolonelë, tre nënkolonelë dhe nëntë majorë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.