Koreja e Veriut raporton rastin e parë me Covid-19

0 351

Udhëheqësi i Koresë së Veriut, Kim Jong Un mblodhi një takim urgjent pasi rasti i parë i dyshuar në vend me Covid-19.

KCNA raportoi se individi i infektuar hyri në mënyrë të paligjshme në Korenë e Veriut përmes Kaesong City më 19 korrik pasi ishte arratisur në Korenë e Jugut tre vjet më parë. Pacienti ka marrë kontrolle mjekësore dhe është karantinuar, së bashku me të gjithë individët ka qenë në kontakt me të kohët e fundit.

Kim Jong Un vendosi masa izolimi për rajonet rreth Kaesong dhe shpalli një gjendje të jashtëzakonshme në një “zonë përkatëse”. Komisioni Qendror Ushtarak i vendit do të hetojë njësinë përgjegjëse për hyrjen e paligjshme të pacientit dhe të administrojë një ndëshkim të ashpër.

Leave A Reply

Your email address will not be published.