Ish-drejtuesi i Policisë flet për hetim të dobët: OFL ”ligjëron” pronat e krimit

0 367

Në janar të këtij viti, nisi me bujë të madhe Operacioni Forca e Ligjit por që po rrezikon të ligjërojë përfundimisht pronat që posedojnë personat të cilëve policia e shtetit po u dërgon letër periodikisht çdo ditë. Sipas të dhënave të publikuara nga Gjykata e Posaçme, Gjykata ka konfiskuar vetëm 10 për qind të pasurive të hetuara nga policia në kuadër të Operacionit Forca e Ligjit, e thënë ndryshe vetëm 42 pasuri, pjesa më madhe automjete.

Ish-drejtori i policisë, Arben Hajdarmataj, thotë se njëkohësisht me ligjërimin e këtyre pasurive, kjo është dhe një lloj amnistie që u bëhet pronave me burim të ardhurat nga krimi i organizuar. Sipas tij, ecuria e deritanishme tregon dhe për mangësi në hetime nga ana e Policisë së Shtetit apo Prokurorisë për të vërtetuar burimin e pasurive nga të ardhurat kriminale.

”Kjo lë shumë koment nëse SPAK ka qenë i zoti të bëjë hetimin apo duhet të kemi një statistikë tjetër nëse këto subjekte kriminale që kanë shkuar përmes OFL te SPAK dhe në gjykatë kanë qenë të gjykuara dhe një herë dhe për një çështje nuk mund të gjykohesh dy herë”,- thotë ish-drejtuesi i Policisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.