Elon Musk ultimatum të prerë punonjësve të “Twitter”

0 192

Shefi i Twitter, Elon Musk ka lëshuar një ultimatum për stafin e tij të mbetur në kompani duke i kërkuar që të angazhohen për një version më të ri ‘hardcore’ të platformës ose të largohen nga kompania me pagesën e largimit.

Sipas Dailymail, punonjësve u është thënë se duhet të nënshkruajnë një zotim për të qenë në gjendje të qëndrojnë në rolet e tyre brenda kompanisë. Stafi mori një email të mërkurën në mëngjes ku i kërkohej të plotësonin një formular.

‘Nëse jeni i sigurt se dëshironi të jeni pjesë e Twitter-it të ri, ju lutemi klikoni po në lidhjen më poshtë.’-thuhej në email.

Ai lidhej me një formular në internet, me Musk duke u thënë punonjësve se nëse nuk nënshkruajnë deri në orën 17:00 me orën lindore të enjten, do të merrnin tre muaj pagesa të largimit.

Musk, i cili përfundoi blerjen e tij prej 44 miliardë dollarësh muajin e kaluar, u tha punëtorëve se Twitter duhet të jetë ‘jashtëzakonisht i fortë’ duke ecur përpara, duke paralajmëruar se do të thotë të punosh me orë të gjata me intensitet të lartë.

Ai shtoi se vetëm performanca e jashtëzakonshme do të përbëjë një notë kaluese dhe e kombinoi atë me një politikë të re që detyron kthimin në zyrë.

CEO i Tesla-s tashmë shkaktoi një përçarje mes tij dhe punonjësve pasi përgjysmoi fuqinë punëtore dhe dje pranoi se pushoi punëtorët që e kritikuan në kanalet e kompanisë Slack.

Në email ai deklaroi se fushat e dizajnit dhe të menaxhimit të produktit do të ishin ende të rëndësishme, por “ata që shkruajnë kode të shkëlqyera do të përbëjnë shumicën e ekipit tonë dhe do të kenë ndikimin më të madh”.

“Duke shkuar përpara, për të ndërtuar një përparim në Twitter 2.0 dhe për të pasur sukses në një botë gjithnjë e më konkurruese, do të duhet të jemi jashtëzakonisht të fortë.”- shtoi ai.

Musk ka kritikuar shpenzimet dhe kulturën e punës së Twitter dhe tha se kompania ka nevojë për shkurtime të mëdha të kostove dhe një rinisje të shërbimeve të saj. Disa punonjës të Twitter-it që kishin kritikuar Musk publikisht postuan në Twitter më herët se ata ishin lënë të lirë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.