Ditë e madhe për njerëzimin, del vaksina që ofron 90% mbrojtje nga Covid-19

0 503

Prej më shumë se 10 muaj, bota është në luftë të egër me Covid-19 dhe më në fund ka një lajm të mirë.

Një vaksinë ndaj Covid-19 që po zhvillohet nga Pfizer dhe BioNTech, është vërtetuar të jetë më shumë se 90% efektive në mbrojtjen ndaj virusit.

Vaksina është testuar në më shumë se 43.500 pjesëmarrës gjatë fazës 3, faza përfundimtare e zhvillimit kur u jepet mijëra personave për të provuar efikasitetin dhe sigurinë e saj.

“Sot është një ditë e shkëlqyer për shkencën dhe njerëzimin”, tha drejtuesi dhe CEO i Pfizer, Dr Albert Bourla, në një deklaratë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.