Covid-19 po ndikon për shtimin e popullsisë, ky vend ofron 10 mijë euro për ”bonusin e bebit”

0 378

Nga Covid-19 shumë persona ka humbur punën dhe disa e kanë të vështirë përballimin në rritjen e foshnjeve. Kjo gjë nuk do ndodh në Singapor, ku qeveria ka vendosur të ndihmojë prindërit e rinjë.

Zv/kryeministri, Heng Swee Keat, ka paraqitur një propozimet në parlamentin, ku si pjesë e një përmbledhjeje të strategjisë së qeverisë për të dal nga kriza e pandemisë, ka qenë dhe mbështejetja për prindërit.

“Ne kemi marrë reagime se Covid-19 ka bërë që disa çifte do të shtyjnë planet e tyre të prindërimit. Kjo është plotësisht e kuptueshme, veçanërisht kur ata përballen me pasiguri në lidhje me të ardhurat e tyre. Për të ndihmuar në shpenzimet gjatë kësaj periudhe, ne do të prezantojmë një mbështetje shtesë të njëhershme për të sapolindurit”,-ka thënë ai.

Plani i tij ishte “Bonusi për bebet”. Ai njoftoi se kjo mbështetje do të ketë si synim “Bonusin e bebeve”, e cila u siguron prindërve të ligjshëm deri në 10,000 dollarë përfitime.

Leave A Reply

Your email address will not be published.