Braimllari në Kolonjë: Vendi në varfëri ekstreme, duhet një plan që mban të rinjtë në vend

0 293

Në vijim të takimeve me banorët e qarkut të Korçës dhe të konstatimit të problematikave që kanë zonat e këtij qarku, sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Endrit Braimllari këtë herë ka denoncuar keqqeverisjen në Kolonjë. Teksa ka postuar një foto të takimit me strukturat e LSI-së në bashkinë e Kolonjës, ai thotë se këtë vend të traditës, Rilindja e ka lënë në varfëri ekstreme. Sipas tij, banorët kanë mungesa të theksuara në shërbime dhe investime.

“Në takim me strukturat e LSI-së në bashkinë e Kolonjës. Kolonja e Rilindjes së vërtetë, e traditës dhe e vlerave kombëtare po përballet me varfëri ekstreme me mungesën e shërbimeve, me mungesën e investimve dhe me një qeveri të papërgjegjshme dhe arrogante e cila Rilindjen e vërtetë e ka lënë në varfëri ekstreme dhe pseudorilindjen e ka pasuruar në kurriz të qytetarëve të ndershëm”.

Nga ana tjetër, ai thotë se është koha për një plan që mban rininë në vend dhe që krijon vende të reja pune dhe mbi të gjitha, për këto zona duhet një plan që stimulon biznesin e vogël.

“Është koha për t’a nxjerrë vendin nga kjo varfëri ekstreme për të kthyer besimin tek të rinjtë për të rikthyer shpresën në vend, me një plan konkret, që hap vende të reja pune, që simulon biznesin e vogël dhe të mesëm, që vendos një sistem meritokracie dhe vlerash dhe jo një sistem parazit të paaftësh siç na solli pseudorilindja e Ramës”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.