Basha 24 orë afat qeverisë të publikojë planin e saj për daljen nga situata

0 387

Kryedemokrati Lulzim Basha ka propozuar planin për daljen nga kriza e krijuar prej koronavirusit. Në një video-konferencë për gazetarët, ai ka deklaruar se pika kryesore janë testimet, të cilat duhen shtuar në mënyrë emergjente.

Basha i ka dhënë 24 orë kohë  qeverisë të publikojë planin e saj nëse ka.

Sipas kreut të opozitës, kryeministri Edi Rama ditën e hënë publikoi paketën e zgjeruar ekonomike dhe prej atij momenti nuk dihen detaje të tjera.

‘Është e pamundur që njerëzit të mbahen në shtëpi pa plan për të garantuar hapjen graduale. Sa i përket pasojave që kjo ka tek qytetarët dhe bluzat e bardha, prioritet absolut duhet të ketë historia e rastet dhe gjurmimi i tyre. Ky proces kërkon kështu protokolle të veçanta në terren. Dua të përsëris pajisjet mbrojtëse për personelin mjekësor që deri tani është shumë i domosdoshëm.

Tani dua të vij te një problem tjetër shumë i madh, efekti social është shumë i dhuimbshëm, pamjet në media janë shjtuar shumë.

Jemi në një situatë ku mijëra e mijëra ankesa janë shtuar për ndihmat. Ndaj ju bëj thirrje autoriteteve që të bëjunë listënn e qytetarëve që përfitojnë. Ditën e hënë ëështë plançuar publikisht paketa e dytë, ndërsa sot është e enjte nuk dihen detaje rreth kësaj pakete.

Përsa i përket hapjes së biznesëve, synimi ynë do të jetë që masat do të mundësojnë që punonjësit nuk do të largohen nga puna. Thirrja për të mos pushuar punojësot më duket cinike, sikur thotë të kundërt.

Testimet si një vendimarrje politike dhe aspak teknike për shqiptarët mbeten problemi kryesor. Beteja është me virusin jo me njerëzit, virusi luftohen dhe njerëzit shërohen.

Këto masat ajnë njkë sëri masash dhe një plan as një dalje nga kriza, të cilat akoma nuk e  dimë që qeveria e ka. Nëse e ka i lutemi ta publikojë për 24 orë.

Vendi ka nevohjë për një paln që njerëzit t’i kthehen normaliteti”, tha ndër të tjera Basha.

Leave A Reply

Your email address will not be published.