4 pikat e forta të Komisionit të Venecias që i japin të drejtë Presidentit Meta

0 318

Përmes një konference me gazetarët, Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta shpjegoi opinionin përfundimtar të Komisionit të Venecias, në lidhje me Këshillin e Emërimeve të Drejtësisë dhe të veprimeve të Parlamentit.

”Duke qenë se fundjava që lamë pas kishte disa zhvillime të rëndësishme lidhur me perspektivën e çeljes së negociatave për vendin tonë. Pata kënaqësinë ta nisja javën me zotin Zefin Mazi, emëruar nga qeveria shqiptare si kryenegociator”.

Presidenti Meta tha se janë 4 pika më thelbësore që theksojnë raportin e Presidentit me Kushtetutën, institucionet, ligjin dhe Gjykaten Kushtetuese dhe që i sqaroi si më poshtë:

Nga ana tjetër, kreu i shtetit tha ”Çështja e dytë qe dua te sqaroj është se Komisioni i Emërimeve në Drejtësi ka funksionuar në mënyrë jo transparente”.

Ja çfarë thotë Venecia në pikën 90:

Për më tepër, Presidenti theksoi se ”Çështja e tretë; Venecia konfirmoi se veprimet e Presidentit jo vetëm ishin në përputhje me ligjin, por e konsideron të drejtë nga presidenti emërimin e gjykatëse së dytë, zonjës Marsida Xhaferri”.

Në fund, Meta tha se ”Vazhdojmë me çështjen e katërt dhe të fundit, në lidhje me ligjin antikushtetues për ndryshimin e mënyrës së betimit të gjyqtareve”.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.